top of page
Zoeken

Welkomsceremonie

Juni 2021. Eindelijk, na anderhalf jaar mogen we weer samenkomen en dan is er weer ruimte voor rituelen.

Ik word benaderd door Rosemarie. Ze heeft in november 2020 haar dochter Linde gekregen. Het is een zwaar jaar geweest voor de familie en ze wil samen met Eddie, haar huidige vriend, vormgeven aan een welkomstceremonie. We spreken elkaar via de telefoon, want Rosemarie woont in Someren en ik ben reizend door Nederland op vakantie. Na een algemene kennismaking vertelt ze haar verhaal en voel ik haar diepe verlangen Linde, haar dochtertje, op te dragen in de familie. De ideeën van Rosemarie sluiten naadloos aan bij de mogelijkheden die ik kan haar bieden. We worden beiden enthousiast en komen overeen dat ik de ceremonie op afstand begeleid. Ik sluit aan op Rosemarie haar doel/wensen, de ruimte die haar ter beschikking staat, de gasten en samen gaan we op zoek naar een symbool. Het doel is verbinding, het symbool wordt de lindeboom. Uiteindelijk komen we tot mooie plannen. Linde wordt gedragen op een doek door acht familie leden. Rosemarie en Eddie zullen een belofte doen aan Linde en haar vader leest een tekst voor beiden door mij geschreven. Rosemarie haar broer en vriend zorgen zelf voor een tekst en er is muziek van familie tijdens de ceremonie. We hebben een aantal keren contact in de weken voor 1 augustus als de ceremonie plaats zal vinden. Met alle informatie schrijf ik een tekst die tijdens de ceremonie zal worden voorgelezen door haar vader. Rosemarie maakt een prachtig draaiboek waarin alle teksten worden opgenomen. In de week voor de ceremonie stemmen we de laatste zaken die georganiseerd moeten worden nog even af. Bloemen, een bloemenkrans voor Linde en alternatieven bij slecht weer. Rosemarie beschikt over een ruime tuin en ze besluit een grote tent te plaatsen de weersvoorspellingen zijn slecht. En dan is het zover, 1 augustus, op de verjaardag van Rosemarie wordt het een fantastisch samen zijn. Met Linde in het midden verbonden met al haar familieleden en het symbool de lindeboom.

De linde heeft buigzaam en veerkrachtig hout, heeft heerlijke bloesem, hartvormige bladen, je kunt ze leiden en geven koelte, ze worden groot en oud. Deze kenmerken van de lindeboom zijn vertaald met mooie woorden naar het leven van Linde.


Lees het verlag van Rosemarie op https://herbapraktijkmallow.nl/blog/


Ondanks dat ik niet bij de ceremonie zelf aanwezig ben geweest was het voor mij een prachtige ervaring om deze welkomstceremonie voor Linde samen met Rosemarie vorm te geven.


80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page