top of page

GEBOORTECEREMONIE  Linde  1-8-2021

Verwelkoming van Linde

Na maanden van verwarring en onzekerheid, gemis en verlies vanwege de pandemie kwam er in de zomer van 2021 weer ruimte om samen te komen.
Zo gebeurde het ook bij Rosemarie.  In een turbulente tijd: zwanger en een dochter krijgen. Afscheid nemen van een tante. Vorm geven aan haar nieuwe leven. Met haar vriend een vorm vinden om het leven te leven met z'n drieën. Veel emoties die vroegen om een verbinding.
Rosemarie benaderde mij om haar te ondersteunen in dit proces. Ze wilde een geboorte ceremonie. Lees hier haar bevindingen:

https://herbapraktijkmallow.nl/blog/

Voor mij was het een bijzondere ervaring om deze ceremonie op afstand te begeleiden. Onze gesprekken gingen via video bellen. Onze communicatie via watts app en mail. Zo te werken heb ik in mijn opleiding niet mee gekregen.  De rituelen die ik heb mogen begeleiden waren tot nu toe altijd live.

Het heeft me doen inzien dat afstand geen rol speelt.
Het vraagt zeker meer van de andere die de ceremonie aanvraagt. Maar bij Rosemarie en Eddie is dit goed gelukt.
Zelf denk ik dat het enige min punt is dat je zelf een deel bent van het ritueel en tegelijk alles regelt. Emoties komen dan anders binnen. Het ontzorgen zoals ik dat noem zou opgelost kunnen worden door toch de ritueel begeleider aanwezig te laten zijn op de dag zelf, of een dierbaar iemand instrueren die alles regelt.

Teksten en ideeën zijn allemaal in samenspraak gevormd en door mij geschreven.

Rosemarie en Eddie het was een mooie samenwerking. Dank voor deze nieuwe ervaring.

Wil jij ook een bijzonder moment in je leven vieren en heb je daar ondersteuning bij nodig. Neem contact met me op.
 

20210801_134719-600x800.jpg
bottom of page