top of page

Een werkzaam leven verdient een mooie afronding. Gun jezelf een waardevol afscheid van je werk met een mooi afscheidsfeest. Je kunt dit feest vormgeven met symboliek en een thema, ook in corona tijd kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

 

Wil je meer weten en geïnspireerd worden? Neem dan contact met mij op. In een vrijblijvend gesprek onderzoeken we de mogelijkheden.

df077d0b0440a2ab35f3e15dab2437ed8e726445.webp
09021408.JPG
IMG-20191010-WA0094.jpg
IMG-20191010-WA0083.jpg

Koptekst 1

Evert kan na 39 jaar vervroegd stoppen met werken. Na een technische opleiding, waar hij jarenlang ervaring op doet in diverse management functies bij een computer bedrijf en een bank, heeft hij zijn weg gevonden in het vak van loopbaan begeleiding. Hier heeft hij de laatste 15 jaar met heel veel plezier vorm aan gegeven bij een groot IT bedrijf. Er is een reorganisatie en daarmee de mogelijkheid om vervroegd te stoppen.
Hier maakt hij graag gebruik van. Hij gaat genieten van zijn gezin, zijn geliefde bergen en klussen. Ik mag als partner en ritueelbegeleider vormgeven aan de dag van afscheid. Via gesprekken met zijn collega's kom ik er achter dat hij een bijzondere schakel is in het team. De laatste jaren is hij de enige man tussen alle vrouwelijke collega's en dat is een belangrijke schakel tussen wat zijn team aanbiedt aan de werknemers van het bedrijf. Want sommige praten liever met een man.
Schakel is hij ook tussen de werkvloer en de leidinggevenden.

Schakel wordt dan ook het symbool voor dit afscheid.

Na de officiële toespraken plaatsen we Evert in een gesloten kring met collega's. Ze houden met elkaar een bergtouw vast wat gesloten is door een karabiner. Er worden woorden gesproken over het verleden met hen en over het nu hier zo te staan. Dan wordt er gevraagd om de karabiner los te koppelen en de kring te openen. Door die te openen komt er een nieuwe kring naar binnen van kinderen en familie. Die nieuwe kring waar Evert in stapt wordt gesloten door Evert met het touw en de karabiner. Dit is de kring van de toekomst. Met deze kring om hem heen sluiten we het ritueel af met de muziek Time to say goodbye. Van de familiekring krijgt hij een leren armband met schakel en inscriptie. Alle aanwezigen krijgen een visite kaartje zoals hier is afgebeeld met een karabiner eraan.

IMG_20191010_131233.jpg
bottom of page