top of page
vrolijke Oudsten
Afscheid van werk

 

Een werkzaam leven verdient een mooie afronding. Gun jezelf een waardevol afscheid van je werk met een mooi afscheidsfeest. Je kunt dit feest vormgeven met symboliek en een thema.

 

Wil je meer weten en geïnspireerd worden? Neem dan contact met mij op. In een vrijblijvend gesprek onderzoeken we de mogelijkheden.

Cadeau

Dhr. de Graaf is accountant en gaat met pensioen. Hij krijgt van het bedrijf een nieuwe fiets.
De fiets wordt het persoonlijk symbool. De overige gasten geven allen cadeaus rondom de fiets.
In de woorden die gesproken worden komt naar voren dat Klaas heel goed was in het dichten van gaatjes. Als dank een plaksetje.
Klaas was ook een gezien collega. De fietspomp vertaalt dit. Hij wist overal weer nieuw leven in te blazen als er problemen waren.
De fiets verbeeldt uiteindelijk een middel om van a naar b te gaan, waar Klaas erg naar uit kijkt.

Maar de fiets maakt het ook mogelijk dat Klaas met zijn vrienden op zondag in de groep kan fietsen.
De fiets is uiteindelijk het beeld hoe Klaas de toekomst in gaat. Aangekleed met alle toebehoren als een herinnering van zijn collega's. Vitaal, in beweging de nieuwe levensfase in.

Opa (88).JPG
Afscheid

 

Het overlijden van een dierbare vraagt om een waardig afscheid.

 

In de korte tijd tussen overlijden en de uitvaart moet er veel geregeld worden. Ik bied u graag ondersteuning om tot een mooie invulling van het moment van afscheid te komen.

 

Samen met de dierbaren zoeken we naar een symbool en een thema voor de afscheidsbijeenkomst. De teksten, een speech, een gedicht, muziek en de aankleding worden in dit thema uitgewerkt.

Op deze manier maken we het afscheid tot een dierbare herinnering.

De zonnebloem


Mevrouw Verstraaten is op hoge leeftijd overleden. Zij was een hartelijke vrouw.

 

Ik zit in haar huis met haar kinderen om de tafel om de afscheidsbijeenkomst vorm te geven. Zij vertellen over haar leven en wat zij als moeder en oma betekent.

 

In de tuin staan een paar mooie zonnebloemen, haar lievelingsbloem. We kiezen deze bloem om bij het afscheid haar persoonlijke verhaal te vertellen.


De zonnebloem is een grote stevige bloem met warme kleuren. Een bloem die samen met anderen een prachtig veld vormt, maar ook heel goed zelfstandig kan staan. Die altijd weer de zonnige kant opzoekt. Een bloem die veel zaad nalaat voor de tijd erna.


We zijn het er allemaal over eens: de zonnebloem is een prachtig symbool om bij de afscheidsbijeenkomst te gebruiken.

 

Op de rouwkaart komt een zonnebloem te staan. De kinderen zorgen voor een mooi zonnebloemenboeket voor op de kist. Een van de zonnebloemen uit de tuin zal in een vaas ernaast staan.

 

Ik zal een korte overweging houden waarin ik het beeld van de zonnebloem benut om de warme eigenschappen en kwaliteiten van mevrouw Verstraaten te schetsen.

 

Alle aanwezigen krijgen een zakje met zonnebloemzaadjes mee naar huis. Zo kunnen zij iets van de warmte en hartelijkheid van de overledene verder laten bloeien.

bottom of page