top of page
IMG_20190408_110832.jpg
Welkom op deze aarde!

 

Verwelkom je kindje met een bijzondere bijeenkomst: een geboorteviering of kraamfeest. Met alle belangrijke personen rondom de baby kom je tot een intiem samenzijn. Dit kun je op allerlei manieren inhoud geven.

 

Beschuit met muisjes

Aansluitend aan de bijeenkomst  kun je nog andere gasten uitnodigen en vier je het feest met het ritueel van beschuit met muisjes of kandeel of iets anders dat bij jullie en het kindje past.

 

Meer?

Je hoort het al, mogelijkheden te over. En dan heb ik het nog niet gehad over het geboortekleed! Wil je meer weten? Wil je ondersteuning? Neem dan contact met me op.
 

De viering inhoud geven met . . .

Welkom zingen – Je kunt je kindje welkom zingen. Iemand zingt de naam van je kindje op een intuïtieve manier. De anderen sluiten daarbij aan.

 

Speciaal lied – Je kunt een mooi lied beluisteren. Bijvoorbeeld wat jullie lied was tijdens de zwangerschap. Vooraf vertel je wat het lied voor je heeft betekend. Dit lied zal altijd met de baby mee gaan.

 

Beloftes – Als ouders spreken jullie een belofte uit. De genodigden geven woorden aan mooie intenties. Als je deze intenties en de beloftes opschrijft, heb je een prachtig geboortegeschenk.

 

Zorgtante en oom – Je kunt tijdens de bijeenkomst aangeven wie de zorgtante en oom zijn. Zij die aan de zijlijn met jullie meereizen. Met wie je blijdschap en zorgen kunt delen. Ze hebben een wakend oog over jullie kleine.


De vier elementen – Je kunt tijdens de viering de symboliek gebruiken van de vier elementen: vuur, aarde, lucht en water.

Een roze wolk met schaduw

 

Zware tijd

Misschien heb je een zware tijd achter de rug. De roze wolk van de zwangerschap, de geboorte en de eerste maanden werd overschaduwd. Je wilt deze moeilijke periode achter je laten.

 

Over de drempel

Je zou dan in de geboorteviering met een ritueel over de drempel kunnen stappen naar de nieuwe tijd die voor je ligt. Graag ga ik met je in gesprek over hoe de geboorteviering je kan ondersteunen om de toekomst weer te omarmen.

jonge moeder
Groep Babies
Vier het eerste jaar

 

Eerstejaarsviering

Heb je er wel eens aan gedacht het eerste levensjaar van je kind op een bijzondere manier te vieren? Je hebt ruim twintig maanden achter de rug waarin je leven is veranderd. Na een bevalling breken er bijzondere en ook vermoeiende tijden aan. Je bent (weer) vader of moeder geworden en tussen de ouders onderling gebeurt er veel. Bovendien maakt je kind een enorme ontwikkeling door. Het is een wonder!


Kroon op het eerste jaar

De eerste verjaardag is meestal de kroon op het achterliggende jaar. Hoe mooi is het om juist op deze dag aan je dierbaren laat zien wat je kind voor jullie betekent en wie de belangrijke personen zijn voor jullie kind.

Tips en ideeën

Ook hier geldt: er zijn veel mogelijkheden. Graag ondersteun ik je in het vinden van een vorm die bij jullie past: thema’s, symboliek, woorden, handelingen, muziek en beelden. In een gratis en vrijblijvend gesprek bespreek ik met jullie de mogelijkheden en krijg je van mij waardevolle tips en ideeën.

bottom of page