Zoeken

Pelgrimeren in corona tijd deel 1 Amsterdam- Nieuwveen

Bijgewerkt: jan 10

Pelgrimeren, een mooi doel voor mij in deze verwarrende tijden. In maart 2020, als wandelen een activiteit is die is toegestaan, besluit ik een nieuwe lange afstandswandeling te plannen. Een pelgrimsroute staat al lang op mijn verlanglijstje. Er is er een beschreven, tussen Amsterdam en Den Bosch 206 km. Ik schaf snel het boekje aan en vervolgens is er niets. Ik word meegezogen door alle veranderingen en onzekerheid. Een rem op de pelgrimsroute tot ik in september Marijke ontmoet via een meditatie bijeenkomst. Ze is een langeafstandsloper in het kwadraat. Naar Rusland lopen staat o.a. op haar C.V (.www.dekleinewilg.nl) Heel toevallig (maar daar geloof ik niet in) heeft ze ook het boekje van de pelgrimsroute gekocht in maart 2020. Een en een is dan twee en we besluiten in ieder geval samen te starten in Amsterdam. Als je loopt is het fijn als je hetzelfde tempo en conditie hebt. Dat gaan we onderzoeken. Uiteindelijk spreken we pas 13 november af.

Pelgrimeren is van oudsher lopen naar een heilige plaats met een motief als onderpand. Ik zie de wandeling als een rite de passage; het overdenken hoe ik de volgende fase van mijn leven in ga. Hoe ga ik om met lichamelijke klachten/veranderingen? Hoe is het met mijn wijsheid? Ben ik tot nu toe geworden wie ik graag zou willen zijn? Wat heb ik nodig om in mijn volgende fase van het leven te stappen om voluit te kunnen leven? Kan ik met mildheid en wijsheid terug kijken op mijn leven? Het wordt ook wel de fase van de Crone (de oudere wijze vrouw) genoemd. Ik kijk er naar uit om dit te gaan onderzoeken, maar de eerste etappe is te ervaren of Marijke een goed loopmaatje is. Ik deel wel van te voren al over mijn pelgrimsgedachten en vraag hoe zij er in staat?


Op vrijdag 13 november staan we onder de St. Nicolaaskerk. Hier begint onze pelgrimstocht. Helaas is hij door de lockdown gesloten. Geen kaarsje branden, maar op deze plek buiten, delen we onze intentie om te gaan lopen. Wouw!!! Dank Marijke dat we gelijk zo goed beginnen. We lopen daarna door een verlaten Amsterdam. Met mijn zintuigen open geniet ik van alles. 19,6 Kilometer lopen we tot Schiphol Oost. Onderweg zie ik veel reigers en besluit thuis om te onderzoeken wat dit voor mij betekent. Balans haal ik er uit. Dat neem ik mee de komende weken tot de volgende tocht op zondag 29 november 2020. Ik kan deze wandeling doen dankzij de support van Evert mijn lief. Door een blessure kan hij nog niet mee lopen maar hij brengt mij en haalt ons op. In coronatijd is dit heel erg fijn.

85 keer bekeken0 reacties

Kitty van Pel
Deken Zondaglaan 90
2114EE Vogelenzang
06 505 342 25

 

  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon

Lid van LBvR