top of page
Zoeken

Verhuizen? Welke groenteboer kies je?

Bijgewerkt op: 3 jun. 2019

Als je een huis koopt zoals dat van ons op 14 maart 2019 dan weet je dat er actie komt. Het was een huis met liefde bewoond maar het vroeg om aanpassingen aan deze tijd. Toen begon de omgeving ons te vertellen dat een aannemer, want die hadden we natuurlijk nodig, nergens te vinden is op korte termijn. Dan is het fijn als je een netwerk hebt en al gauw hadden we 5 aannemers met een goede reputatie gevonden. Het was toen dat we over het begrip "appels met peren vergelijken" hoorden. Dit had alles te maken met de vergelijking van offertes. Ik begon te bellen en zo ontstonden er 4 mogelijkheden. De gang door het huis met de aannemers was voor ons ook weer een diepere verbinding maken met ons nieuwe huis. Elke keer merkten we weer meer hoe fijn deze plek is. Van het licht wat aan alle kanten binnen stroomt werden we zeer gelukkig. De ruimtes waren precies groot genoeg. De tuin heeft vele mogelijkheden. Daar recht tegenover stond het gevoel wat sterk naar boven kwam als we weer in ons huidige huis kwamen. Wat een droomhuis hebben we gehad. Wat een herinneringen. Wat een fijne buren. Wat een fantastische tuin. Elke keer moet ik weer foto's nemen om deze plek nooit meer te vergeten. OOO dat los laten. Het ging me opbreken. Ik begon stress te ervaren. Mijn lijf deed pijn op plekken waar ik nooit pijn had ervaren. Toen ik dit deelde met een deskundige op dit gebied hoorde ik dat verhuizen in de top 3 staat van stressvolle momenten in het leven. Wat een respect kreeg ik voor alle mensen die ons voor gegaan zijn. Hoe deden ze dat. Wij gingen nog maar 13 minuten verder wonen maar al die mensen die gingen

emigreren hun huis uit moesten vanwege scheiding of andere oorzaken. In deze stress ontmoetten we de aannemers. Alle 4 hadden ze een plan. Toen merkte ik dat het niet om de appels en de peren gaat (of je nu een koperen kraan of een zilveren kraan wil), het gaat er om hoe de groenteboer is. Je hebt iemand nodig die je ontstresst, net als John en later Renee, onze makelaars.

Er sprong er een uit en daarmee konden we een nieuwe naam toevoegen aan ons lijstje namen die deze waardevolle verandering in ons leven mogelijk ging maken, dat was Sjaak. Sjaak was de enige die niet gelijk over prijzen begon. Natuurlijk had hij wel een megalijst voor ons gemaakt met een verbouwplan maar in het contact begon hij op een hele andere laag met ons in gesprek. Je voelde zijn jarenlange ervaring en hij bevroeg ons over onze erker en over onze badkamer plannen. Hij ontstresste ons door goede ideeën aan te dragen. Een erker lieten we varen, dat scheelde Sjaak inkomen maar dat maakte het juist zo fijn om voor deze groenteboer te kiezen. Hij was eerlijk en verkocht goede appels maar ook peren. 17 mei zetten we onze handtekening. We hebben dan ondertussen kennis gemaakt met Kees. Hij is diegene die zoekt naar de beste prijs voor de fuji appelen of de conference peren. Kees werkt bij Sjaak als calculator. De zoektocht heeft 6 weken geduurd maar dan heb je ook wel een groentejuwelier gevonden die helemaal bij ons past. De stress is onder tussen chronisch en ik voel de noodzaak om deze periode door te komen om een ritueel te doen. Ik ga opzoek en vind een manier. In het volgende blog beschrijf ik daar over.

112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page