top of page
Zoeken

Een waardevol afscheid bij een verhuizing.

Bijgewerkt op: 29 aug. 2019

Laatst zat ik in de auto en hoorde het nummer van Diggy Dex: Nergens heen. Hij zong over engelen en demonen. De verdere tekst ging aan mij voorbij maar ik werd me bewust dat die engelen en demonen ook op mij van toepassing waren de afgelopen maanden. De dualiteit van het leven was groots voelbaar. Zijn daar de prachtige signalen van de engelen die aan alle kanten ons mee nemen in het proces van deze verhuizing. Grote dankbaarheid voor alle nieuwe ontmoetingen. Daarnaast zijn mijn demonen zeer sterk aanwezig in mijn angst: Ik weet waar ik nu woon hoe zal het in het nieuwe huis zijn. De verdrietige: wat doe ik met al mijn dierbare herinneringen Tja wat een bewegingen in de geest. Als ik deze demonen omarm wordt het rustiger. Ik mediteer weer regelmatiger. De enthousiasteling staat weer op. En de creatieveling gaat aan de slag met de ideeën. Een heel ander gevoel. Het lied van Diggy Dex ondersteund mij. De creatieveling in mij schenkt mij een idee. Ik ga schrijven. Ik ga schrijven met het huis. Ik ga op zolder zitten en schrijf over deze plek. Wat heeft deze ruimte voor mij betekend. Ik dank de ruimte en vraag of de ruimte nog iets aan mij te zeggen heeft. Zo ga ik alle kamers af. Elke kamer heeft een eigen verhaal. Met de een heb ik meer dan de ander. Ik verdeel het over meerdere dagen en voel dat het rustiger wordt in mijn hoofd. Woorden als veiligheid, intimiteit vreugde komen op papier. De begane grond. De plek van eten, samen zijn en mijn werk. In het schrijven geef ik elke kamer een kleur en een getal. Heel intuïtief. Vorige week zondag had ik intervisie met mijn dierbare medestudenten van de opleiding tot ritueelbegeleider. We spreken af dat we vlak voor de verhuizing een ritueel gaan doen om definitief afscheid te nemen van het huis. De kleuren en de getallen zullen daarbij ondersteunen. Ik ben benieuwd. Alleen het schrijven al geeft rust. Echt een aanrader.

Dan is er een stressvolle piek., ons huis komt in de verkoop. Maandag de eerste kijkers. Woensdag verkocht. Wat een rollercoaster. Als we de nieuwe bewoners ontmoeten komt er rust. Zij gaan genieten van ons mooie huis. Het voelt goed. Er komt even rust.


77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page