top of page
Zoeken

Een kleurrijk afscheid

Eind oktober is het zover. Verhuizen! Maar eerst een kleurrijk afscheid. Hoe waardevol dat is lees in je in dit blog. Het afscheid van ons huis heb ik al een beetje voorbereid. In een eerder blog schreef ik al dat ik in elke kamer was geweest en elke kamer had zitten mijmeren wat de plek voor mij betekende. Toen heb ik ook elke kamer heel intuïtief een kleur gegeven. Mijn collega ritueelbegeleiders hadden dat stukje meegenomen in het verhuisritueel. Een week voor de afgesproken datum word er door Agnes een dienblad gebracht met heel veel gekleurde linten. Evert en ik krijgen de opdracht om in elke kamer een lint op te hangen.

De kleur passend bij de kleur die ik al aangegeven had. Op elk lint schrijven we een kernwoord over de kamer. In de tijd voor de verhuizing word je geleefd en is de uitknop soms niet te vinden. Dat houdt in dat Evert en ik soms heel vroeg al wakker zijn.

Zo ook de morgen na het brengen van het dienblad waren we om 6.30 uur wakker. We besluiten om door het huis te gaan. Het worden bijzondere momenten. Want samen hebben we gemeenschappelijke maar ook verschillende ervaringen en herinneringen met een kamer het is verdiepend om dit te delen. We schrijven de woorden en hangen de linten op. Het wordt een kleurrijk huis. 13 oktober is het dan zover. We worden toegesproken door twee ritueelbegeleiders Agnes en Marga. We gaan weer het huis door en vertellen per kamer wat we hebben opgeschreven.. Het is bijzonder om deze woorden te mogen delen er is een lach en een traan.

Elk lint komt uiteindelijk aan een lat te hangen waardoor het een kleurrijk gordijn of liever gezegd overgordijn wordt. Onder begeleiding van het lied: In dit huis, van Veldhuis en Kemper, lopen we door het gordijn heen. Het moment van afscheid. We proosten en eten een taartje, wat een feestje. Het gordijn hangt er nog een paar dagen en ik gebruik het om de cursisten door heen te laten gaan als de laatste les is geweest in de Bosboom Toussaintlaan.

Dan is het 26 oktober, de verhuizing. Het is een drukke maar bijzondere dag en het overgordijn verhuist mee. Gelijk de woensdag er na is de eerste les van een andere groep cursisten en ik laat de cursisten door het gordijn naar binnen komen in de Deken Zondaglaan. Een memorabel moment. Onze kinderen krijgen allen een huissleutel van ons nieuwe huis. Daar maken we het lint aan vast van hun oude kamer. De groene linten bevestigen we aan de sleutels voor de nieuwe bewoners. Het is bijzonder om te zien dat er een lint ligt in het huis van onze dochter. In de weken erna geef ik alle linten een plek in het huis. Ik verstop een in de schuur, een in de badkamer, een in onze slaapkamer enz. enz. Hiermee verbinden we ons weer met dit huis en hopen dat dit huis ons ook de vreugde gaat geven die we hebben gehad van het oude huis. Wanneer zullen we de linten weer tegen komen? We wonen hier nu ruim een maand en we voelen ons helemaal thuis. Het is een kleiner huis maar, heel verrassend, er is meer ruimte om cursus te geven. Al met al wordt alle inspanning beloond.306 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page